Present Continuous Tenses-Worksheet-7

Present Continuous Tenses Worksheet-7

 

  1. Fill in the blank with correct form of the verb/s in present tense.

        I________ but I ________very often

(A) like swim-don’t swim

(B) like swimming-don’t swim

(C) am liking swimming-am not swimming

(D) am liking swimming-don’t swim

 

  1. Fill in the blank with correct form of the verb/s in present tense.

        Though I _______ English but I ______ to speak in English

(A) am knowing-don’t want           (B) know –am not wanting

(C) know-don’t want                       (D) am knowing-am not wanting

 

  1. Fill in the blank with correct form of the verb/s in present tense.

        ‘Where’s Aryan?’ ‘ He _______ a shower.’

(A) has taken       (B) took               (C) takes              (D) is taking

 

  1. Fill in the blank with correct form of the verb/s in present tense.

        I__________ television very often.

(A) am not watching                       (B) have not watched

(C) don’t watch                                (D) no watch

 

  1. Fill in the blank with correct form of the verb/s in present tense.

        Listen! Somebody _________ .

(A) was singing   (B) has sung        (C) sings               (D) is singing

 

  1. Fill in the blank with correct form of the verb/s in present tense.

        Aruna is tired. She___________ to go home now.

(A) is wanting      (B) has wanted    (C) wants             (D) wanted

 

  1. Fill in the blank with correct form of the verb/s in present tense.

        How often __________ a newspaper?

(A) is he reading                              (B) does he read

(C) do he reads                                (D) has he read

 

  1. Fill in the blank with correct form of the verb/s in present tense.

        Excuse me but you_________ in my place.

(A) have sat         (B) sit                   (C) are sitting      (D) sat

 

  1. Fill in the blank with correct form of the verb/s in present tense.

        I ______ cooking but my sister _____ it.

(A) like-doesn’t like                         (B) like-don’t like

(C) likes-doesn’t like                        (D) likes-don’t like

 

  1. Fill in the blank with correct form of the verb/s in present tense.

        What time __________ work in the evenings?

(A) do your brother finish               (B) do your brother finishes

(C) does your brother finish           (D) is your brother finishing

 

  1. Fill in the blank with correct form of the verb/s in present tense.

        You can turn off the radio. I _________ 

(A) don’t listen                                 (B) am not listening

(C) haven’t listened                         (D) didn’t listen

 

  1. Fill in the blank with correct form of the verb/s in present tense.

        Ajita __________ coffee. She ________ tea.

(A) don’t like-prefers                       (B) doesn’t like- prefer

(C) doesn’t like-prefers                   (D) don’t like-prefer

 

Answer Key:

(21)-(B); (22)-(C); (23)-(D); (24)-(C); (25)-(D); (26)-(C); (27)-(B); (28)-(C); (29)-(A); (30)-(C); (31)-(B); (32)-(C)