English Olympiad Grammar Worksheet-75

The Complete Course of Grammar Worksheet-75

 

  1. The river ______ runs through the countryside supplies water to the farmers.

A. which             B. who                C. whom            D. whose

 

  1. The canvas of the tent ________ noisily in the wind.

A. flailed            B. fluttered        C. flickered        D. flapped

 

  1. There was a lot of noise and disorder when the fire broke out in the high-rise building. Choose the correct alternative word for underlined phrase.

A. trouble          B. disarray        C. uproar           D. pandemonium

 

  1. The ________ for the party is at the fast food restaurant.

A. location         B. venue             C. vicinity          D. setting

 

  1. Neither Sonu nor Anu ________ to take part in the competition.

A. agree                                          B. has agreed

C. have agreed                              D. are agreeing

 

  1. If I had helped him, he ______.

A. will not drown                          B. would not drown

C. will not have drown                D. would not have drowned

 

  1. If Jay is tired, he ______ to bed.

A. will go                                        B. would go

C. will have gone                          D. would have gone

 

  1. Jay is a handyman. He ____ patch the roof if there are holes in it.

A. can                 B. may

 

  1. There was no one in the classroom just now _____ ?

A. is there          B. was there      C. isn't there     D. wasn't there

 

  1. I wanted to join in the games but I did not have the _____ as I was feeling tired.

A. synergy                                      B. energy

C. sustenance                                D. fitness

 

  1. All our efforts at preserving the bridge had come to_____. when it was destroyed in a fire.

A. waste             B. naught           C. void                D. zero

 

Answer Key:

(1)-A; (2)-D; (3)-D; (4)-B; (5)-B; (6)-D; (7)-A; (8)-A; (9)-B; (10)-B; (11)-B