Charts & Graphs Worksheet-3

Charts & Graphs Worksheet-3

 

See the graph to answer the following Q.1,2,3

The following line graph shows the points William scored in his reading tests from August to January.

  1. How many less points did William get in December than in September?

A. 25                    B. 30                   C. 90                   D. 65

 

  1. How many points did William score in October?

A. 90                   B. 80                   C. 70                   D. 85

 

  1. What is the average reading score of William from August to January?

A. 75                   B. 65                   C. 70                   D. 80

 

Observe the given image carefully and answer the Q.4,5,6,7

Each PC represents 500 PCs.

Answer the following set of questions by reading the above pictograph.

 

  1. Number of PCs sold in the year 2005 is:

A. 1000              B. 500                C. 50                   C. 2000

 

  1. The year in which the most number of PC sets have been sold is:

A. 1990               B. 1995               C. 2008              D. 2000

 

  1. Number of PC sets sold in the year 1990 is:

A. 1000              B. 1500               C. 1250               D. 2000

 

  1. 2500 PC sets were sold in the year:

A. 1995               B. 2000              C. 1990               D. 2008

 

  1. One ϒ represent 5 balloons then number of symbols to be drawn to represent 60 balloons is:

A. 5                      B. 60                   C. 10                   D. 12

 

  1. If one symbol represents 10 flags then 40 flags are represented by:

A.                                 B.

C.                                        D. None of these

 

  1. A graph drawn using pictures is called:

A. pictograph                                B. circle graph

C. column graph                           D. line graph

 

  1. A graph drawn using vertical bars is called:

A. bar graph                                  B. line graph

C. pictograph                                 D. pie graph

 

Answer Key:

1. (a); 2. (d); 3. (a); 4. (b); 5. (c); 6. (c); 7. (a); 8. (d); 9. (b); 10. (a); 11. (a)