Sun, Moon and Stars Worksheet-5

Sun, Stars and Moon Worksheet-5

 

Multiple-Choice Question:

  1. Which of the following planet is not a terrestrial planet?

A. Mars              B. Saturn           C. Earth

 

  1. Which of the following is the largest terrestrial planet?

A. Venus            B. Mars              C. Earth

 

  1. Which of the following is the smallest planet?

A. Mercury        B. Venus            C. Earth

 

  1. Which of the following is shorter, Mercury's day or year?

A. year                B. day

 

  1. Where is the main asteroid belt in the Solar System?

A. Between Earth and Mars

B. Between Neptune and Saturn

C. Between Mars and Jupiter

 

  1. How long is Mercury's day?

A. 10 Earth days

B. 176 Earth days

C. 3 Earth years

 

  1. On which of the following planet is Olympus Mons, the highest volcano in the Solar System?

A. Mercury        B. Jupiter          C. Mars

 

  1. Which of the following is the largest planet in the Solar System?

A. Saturn           B. Neptune        C. Jupiter

 

  1. What is the Great Red Spot?

A. A volcanic reaction that has lasted over 100 years

B. A giant red lake

C. A storm that has lasted almost 10 years

 

  1. How many moons does Jupiter have?

A. 16                    B. 14                    C. 18

 

  1. The mass of Jupiter is ________ the mass of other planets in the Solar System.

A. three times as big as all the other planets combined

B. four times as big as all the other planets combined

C. twice as big as all the other planets combined

 

Answer Key:

  1. b
  2. c
  3. a
  4. a
  5. c
  6. b
  7. c
  8. c
  9. c
  10. a
  11. c