Tense mixed review Worksheet-38

Tense mixed review Worksheet-38

 

  1. Difficulty after difficulty  ______  in his way to success.

A. Arose             B. Rose               C. Roused          D. None of these

 

  1. When the villagers were attacked, they were  ______  to violent acts.

A. Raised           B. Roused          C. Rose               D. None of these

 

  1. When the villagers were attacked, they were  ______  to violence.

A. Raised           B. Roused          C. Rose               D. None of these

 

  1.   ______  , our freedom is in danger.

A. Arise              B. Rise                C. Raise              D. None of these

 

  1. The noise in the bedroom  ______  me up.

A. Awoke           B. Awake           C. Woke             D. None of these

 

  1. When he  ______  to reality, all had been lost.

A. Woke             B. Awake           C. Awoke           D. None of these

 

  1. One is  ______  in duty to help the ageing parents.

A. Bound            B. Bounded       C. binding          D. None of these

 

  1. India is  ______  in the North by the mountains.

A. Bound            B. bounded        C. Binding         D. None of these

 

  1. You may ask someone where the ship is  ______  for.

A. Bound            B. Bounded       C. Binding         D. None of these

 

  1. After she had  ______  dancing, she went to bed.

A. Practiced      B. Practiced      C. Practice         D. None of these

 

  1. The astrologer made a  ______  about the success of her son.

A. Prophecy      B. Prophesy       C. Prophesied   D. None of these

 

  1. The teacher  ______  us to attend to his lecture.

A. Adviced         B. Advise            C. Advised         D. None of these

 

  1. The wheat cannot be  ______  fine.

A. Grind             B. Ground          C. Grounded     D. None of these

 

  1. Our ship was  ______  in shallow water.

A. Grind             B. Ground          C. Grounded     D. None of these

 

  1. All aircrafts at the Palam airport were  ______  because of fog yesterday.

A. Grind             B. Ground          C. Grounded     D. None of these

 

  1. The dead body was  ______  on the shoulders of her friends.

A. Born               B. Borne             C. Bear               D. None of these

 

  1. She  ______  the clothes and hung them.

A. Wring            B. Wrang           C. Wrung           D. None of these

 

Answer Key:

  1. A

  2. B

  3. B

  4. A

  5. C

  6. C

  7. A

  8. B

  9. A

  10. B

  11. A

  12. C

  13. B

  14. C

  15. C

  16. B

  17. C