Probability Worksheet-2

Probability Worksheet-2

 

  1. What is the probability of picking a vowel from the word "SLEIGH"?

A. 2/3                 B. 1/2                  C. 1/6                  D. 1/3

 

  1. How many different 4-digit numbers can be made using only the numbers 6, 7, 8 and 9? All four digits must be used only once in each number.

A. 16                    B. 8                     C. 20                   D. 24

 

  1. There are 5 green marbles, 7 red marbles, 4 blue and 3 black marbles in a bag. Which color marble are you most likely to draw out of the bag?

A. black marble                            B. red marble

C. green marble                            D. blue marble

 

  1. Which is the probability of tossing a number greater than 5 on a numbered dice? Dice: A dice is a six-facet cube with numbers 1 to 6 on its six faces.

A. 1/6                  B. 5/6                 C. 1/2                  D. 2/3

 

  1. How many different lunch combinations can you make with one food choice and one fruit choice?

A. 6                     B. 9                     C. 24                   D. 12

 

  1. All the sections on the spinner below are same size. If the spinner is spun once what is the probability that the arrow will land on letter "F"?

      

A. 1/3                  B. 1/2                  C. 3/8                 D. 1/4

 

  1. What are the chances of spinning an even number on the above spinner?

      

A. certain           B. likely              C. unlikely         D. impossible

 

  1. If you spin this spinner 20 times, about how many times will it land on the grey shaded section?

      

A. 10                   B. 15                    C. 5                      D. 4

 

  1. If you toss a six-facet dice (labeled 1- 6) 60 times and record each toss. How many times would you predict to get number 6 on top?

A. 10 times        B. 12 times        C. 30 times        D. 15 times

 

  1. If you spin the spinners shown below, what is the probability of landing on a star and the letter "B"?

      

A. 1/4                  B. 3/25               C. 1/8                 D. 1/24

 

  1. There are 5 red beads, 6 pink beads, 5 purple beads and 9 green beads in a box. If you pick one bead out of the box without looking, what is the probability of picking a purple bead?

       A. 20%               B. 0.25               C. 1/2                  D. 30%

 

  1. Which spinner is most likely to stop on a shaded part?

A.                          B.

C.                         D.

 

  1. Nicky, Chinky and Shanky went to a restaurant. In the restaurant, each one of them could order pizza or burger. How many different combinations of people and food choices were there?

       A. 2                     B. 3                     C. 8                     D. 6

 

  1. There were 21 children sitting on a bus. Nine of the children were third graders. If Mrs. Bhatt randomly picks a student as a bus monitor, what is the probability that the selected student is not a third grader?

       A. 4/7                 B. 3/7                 C. 3/8                 D. 1/4

 

Answer Key:

(1)-D; (2)-D; (3)-B; (4)-A; (5)-D; (6)-D; (7)-B; (8)-C; (9)-A; (10)-C; (11)-A; (12)-B; (13)-D; (14)-A