English-Pronouns-Workbook


printable english problems for 2nd grade Pronouns worksheets

This workbook contains worksheets on English - Pronouns for Grade 2 Olympiad students. There are 2 worksheets with 50+ questions.
Pattern of questions : Multiple Choice Questions…

 

English Pronouns Worksheet-1

  1. Identify pronoun.

       A. Maria            B. She                 C. Narrow         D. Brown

 

  1. Identify pronoun.

       A. We                  B. Book              C. Must              D. Read

 

  1. Identify pronoun.

       A. Was                B. Slowly            C. Will                D. Her

 

  1. Identify pronoun.

       A. He                  B. Myself           C. Herself          D. All of these

 

  1. Identify pronoun.

       A. June               B. Were              C. Off                  D. None of these

 

  1. Identify pronoun.

       A. Run                B. Word             C. Mine              D. Jess

 

  1. Identify pronoun.

       A. Empty           B. Me                  C. With               D. Thin

 

  1. Identify pronoun.

       A. Yours             B. Quickly          C. Dizzy              D. Woman

 

  1. Identify pronoun.

       A. And                B. Is                    C. It                     D. Are

 

  1. Identify pronoun.

       A. You                 B. hers                C. Them             D. All of these

 

Fill in the correct pronouns in the following sentences:

  1. My teacher's name is Mrs. Anamika Mehra.

       ______ lives in Vasant Vihar.

       A. Her                 B. She                 C. Hers               D. Their

 

  1. Jill and Jack play with ____ everyday.

       A. mine              B. my                  C. me                  D. whose

 

  1. Jay didn't call me back. _____ seems busy this day.

       A. His                 B. Those             C. Mine              D. He

 

  1. Everybody in the room has completed _____ homework already.

       A. I                      B. their               C. it                     D. me

 

  1. Dr. Rajesh is our new dentist. _____wife is also a dentist.

       A. Him               B. He                  C. His                 D. I

 

  1. They missed ______ flight to Chicago.

       A. them              B. mine              C. me                  D. their

 

  1. Jenil, Syra and I went to the park in the morning. ____had lots of fun playing together.

       A. Our                B. Us                   C. Mine              D. We

 

  1. Bantu and _____ go to the gym everyday.

       A. I                      B. mine              C. ours                D. his

 

  1. I went to the Iscon Mall last week. ___ is in Ahmedabad.

       A. It                     B. Whom           C. Their              D. Those

 

  1. Aashi is very rich. ____father is a very famous lawyer.

       A. Its                   B. Who               C. Her                 D. Hers

 

  1. Did he call _____?

       A. she                  B. her                  C. their               D. I

 

  1. The king asked _________ servants to search for the golden bird.

       A. he                   B. she                  C. his                  D. himself

 

  1. Give this pen to _____!

       A. I                      B. my                  C. mine              D. me

 

  1. My brother and ____ went to see the circus.

       A. their               B. I                      C. me                  D. my

 

  1. He said, ____ were responsible for the loss.

       A. we                   B. us                    C. me                  D. our

 

Answers

(1)–B; (2)–A; (3)–D; (4)–D; (5)–D; (6)–C; (7)–B; (8)–A; (9)–C; (10)–D; (11)–B; (12)–C; (13)–D; (14)–B; (15)–C; (16)–D; (17)–D; (18)–A; (19)–A; (20)–C; (21)–B; (22)–C; (23)–D; (24)–B; (25)–A

 

English Pronouns Worksheet-2

  1. Choose the correct pronoun:

       She didn't tell _____ the truth.

       A. I                      B. mine              C. hers                D. me

 

  1. Choose the correct pronoun:

       I drive both of ______ to school every day.

       A. they                B. theirs             C. them              D. it

 

  1. Choose the correct pronoun:

       ______ is much better than mine.

       A. They               B. Me                  C. its                   D. Yours

 

  1. Choose the correct pronoun:

       They are coming with ______.

       A. us                    B. we                   C. she                  D. hers

 

  1. Choose the correct pronoun:

       _______ school is located at Sarkhej Highway.

       A. They               B. Hers               C. Their              D. Mine

 

  1. Identify the pronoun in each sentence.

Jaya and I spend weekends together.

       A. Jaya               B. I                      C. together        D. spend

 

  1. They are going to sell their house soon.

       A. going                                          B. are, house

       C. they, their                                  D. house, soon

 

  1. Ryan invited us to his party.

       A. us, his            B. his, party      C. us, Ryan        D. to, us

 

  1. The blue shirt has lost its colour.

       A. colour            B. shirt, its         C. blue                D. its

 

  1. The dog barked at them.

       A. dog                B. them              C. barked            D. at

 

  1. Mrs. Sharma gave Salma and me a book to read.

       A. book, me       B. gave, me       C. read, me       D. me

 

  1. We left our bags at the gym.

       A. our                 B. bags               C. left                  D. gym

 

  1. Amit and I like going to the movies.

       A. Amit               B. like                 C. movies           D. I

 

  1. Juhi accidently dropped the pie and stepped on it.

       A. dropped                                     B. and, stepped

       C. it                                                 D. it, the, on, plate

 

  1. His father asked him to finish the painting.

       A. him, asked                                B. his, him                 

       C. painting, him, his                     D. his

 

  1. Fill in the blank with correct pronoun.

       My sister came to help _______. (I/me)

 

  1. Fill in the blank with correct pronoun.

       ___ cleaned up my bedroom. (I/me)

 

  1. Fill in the blank with correct pronoun.

       ___ picked up my toys from the floor. (I/me)

 

  1. Fill in the blank with correct pronoun.

       Sameer made the bed for ______.(I/me)

 

  1. Fill in the blank with correct pronoun.

       Sameer and ____ make a great team. (I/me)

 

  1. Fill in the blank with correct pronoun.

       Sameer and ____ went to the movie theatre. (I/me)

 

  1. Fill in the blank with correct pronoun.

       ____ lost my purse. (I/me)

 

  1. Fill in the blank with correct pronoun.

       My sister gifted ____ a purse. (I/me)

 

  1. Fill in the blank with correct pronoun.

       ___ made popcorns for ____.(I/me)

 

  1. Fill in the blank with correct pronoun.

       __ enjoy watching movies. (I/me)

 

Answers

(1)–D; (2)–C; (3)–D; (4)–A; (5)–C; (6)–B; (7)–C; (8)–A; (9)–D; (10)–B; (11)–D; (12)–A; (13)–D; (14)–C; (15)–B; (16)–Me; (17)–I; (18)–I; (19)–Me; (20)–I; (21)–I; (22)–I; (23)–Me; (24)–I, Me; (25)–I