Mix Review Worksheet-21

Mix Review Worksheet-21

 

  1. Mala and Bala got 75 marks and 25 marks in an examination. Find the ratio of the marks scored by Mala to the total marks obtained by both of them?

A. 3 : 4                B. 3 : 1                C. 1 : 3                D. 4 : 3

 

  1. The ratio of 96 m and 72 m is:

A. 3 : 4                B. 4 : 3                C. 2 : 1                D. 4 : 1

 

  1. If a car travels 150 km in 5 hours, then its speed is :

A. 150 km/hr    B. 30 km/hr      C. 50 km/hr      D. 10 km/hr

 

  1. A man can cover 12 km in 5 hours. His speed in m/min is:

       A. 40                   B. 12/5               C. 12/60             D. 1200/60

 

  1. A car travels at 45 km per hour. How much time will it take to cover 90 km?

A. 1 hour            B. 2 hours           C. 3 hours          D. 10 hours

 

  1. In a journey of 300 km, a truck driver stopped for lunch in between for 45 min and again for tea for 15 min. It took him 7 hours to complete the journey. Find the speed at which the truck traveled?

A. 20 km/hr      B. 30 km/hr      C. 40 km/hr      D. 50 km/hr

 

  1. Two sprinters run the same race of 100 m. One runs at a speed of 10 m/s and the other runs at 8 m/s. By what time will the first sprinter beat the other sprinter?

A. 1.5 sec            B. 2 sec               C. 2.5 sec           D. 3 sec

 

  1. If the amount is Rs.450 and the principal is Rs.415 then interest = ___.

A. Rs.25             B. Rs.35             C. Rs.45             D. Rs.50

 

  1. A man borrowed Rs.500 at a rate of 6% per annum. At the end of 3(1/2) years, he paid back Rs.350 and gave his radio for the balance amount. The price of the radio is:

A. Rs.255           B. Rs. 355          C. Rs.600          D. none of these

 

  1. Find the simple interest if P = Rs.500, R = 2% per six months, T = 2(1/2) years.

A. Rs.20             B. Rs.25             C. Rs.40             D. Rs.50

 

  1. At what rate percent per annum a sum of Rs.1,800 will become Rs. 2,700 in 10 years?

A. 5%                  B. 6%                  C. 10%                D. 8%

 

  1. A man pays 40 times the annual rent to purchase a building. The rate % per annum he derives from his investment is:

A. 25%                B. 2.5%               C. 5%                  D. 40%

 

Answer Key:

(1)-A; (2)-B; (3)-B; (4)-A; (5)-B; (6)-D; (7)-C; (8)-B; (9)-A; (10)-D; (11)-A; (12)-B