Air, Water and Weather Worksheet-4

Air, Water and Weather Worksheet-4

 

Multiple-Choice Question:

  1. Change of state from gas to solid is termed as:

A. Deposition                                 B. Condensation

C. Evaporation

 

  1. Change of state from a gas to liquid is termed as:

A. Condensation                           B. Melting

C. Freezing

 

  1. How do particles move through a solid?

A. Slowly            B. Freely            C. They don't move

 

  1. How do particles move through a gas?

A. Slowly            B. Freely            C. They don't move

 

  1. How do particles move through a liquid?

A. Slowly            B. Freely            C. They don't move

 

  1. I am the gaseous state of water.  Who am I?

A. Ice cube                                     B. Water vapour

C. Warm water

 

  1. Which of the following gas is present in the air which we breathe in?

A. Nitrogen       B. Oxygen                   C. Carbon dioxide

 

  1. Solids, liquids, and gases have to gain or lose some _____ in order to change its state.

A. Energy           B. Mass              C. Speed

 

  1. _____ is released when boiling process makes liquid particles move faster and spread out.

A. Energy           B. Heat               C. Molecule

 

  1. Which season typically has the hottest temperature?

A. Summer        B. Winter           C. Spring

 

  1. How much of Earth’s water is fresh water?

A. 3%                  B. 97%                C. 50%

 

  1. Moving air is called:

A. Storm            B. Breeze           C. Wind

 

  1. A strong wind with rain or snow is called:

A. Storm            B. Breeze           C. Wind

 

  1. Gentle wind is called:

A. Storm            B. Breeze           C. Wind

 

Answer Key:

  1. a
  2. a
  3. c
  4. b
  5. a
  6. b
  7. b
  8. a
  9. a
  10. a
  11. a
  12. c
  13. a
  14. b