Subject-Predicate Worksheet-10

Subject-Predicate Worksheet-10

 

Pick out the predicate of the given sentence:

  1. The surprise gift made everyone happy.

A. Made everyone happy            B. The surprise gift

C. The surprise gift made           D. Surprise gift

 

  1. I have nearly finished my work.

A. I                                                  B. Have nearly finished

C. My work                                    D. Have nearly finished my work

 

  1. Come on, tell me a story.

A. Come on                                   B. Tell me a story

C. Come on, tell me a story        D. A story

 

  1. The computer is a fabulous invention.

A. The computer is                      B. The computer

C. Is a fabulous invention           D. Fabulous invention

 

  1. The rat ran round the house.

A. The rat ran                                B. Round the house

C. The rat                                       D. Ran round the house

 

  1. Everyone got two sweets.

A. Everyone                                   B. Got two sweets

C. Two sweets                               D. Everyone got

 

  1. The shops are closed on Sundays.

A. The shops                                 B. The shops are closed

C. On Sundays                              D. Are closed on Sundays.

 

  1. Television serials are not at all good entertainment.

A. Television serials

B. Are not at all good entertainment

C. At all good entertainment

D. Good entertainment

 

  1. The spectacles are on the table.

A. The spectacles                          B. Are on the table

C. On the table                              D. The spectacles are

 

  1. Face creams are very expensive.

A. Face creams                             B. Are very expensive

C. Face creams are                      D. Very expensive

 

  1. The babies look very cute while sleeping.

A. The babies

B. Look very cute

C. Look very cute while sleeping

D. While sleeping

 

  1. A jangling sound the bell made

A. A jangling sound                      B. The bell made

C. Made a jangling sound           D. The bell

 

Answer Key:

  1. A
  2. D
  3. C
  4. C
  5. D
  6. B
  7. D
  8. B
  9. B
  10. B
  11. C
  12. C