Vocabulary Worksheet-29

Vocabulary Worksheet-29

 

  1. lucid

A. useful article made by people

B. clear, easily understood

C. wrench

D. draught

 

  1. wading

A. type of cooking related to a particular place

B. secretive

C. walking in shallow waters

D. waste dumps

 

  1. logging

A. cutting down of trees for timber

B. suddenly, quick and short

C. waste dumps

D. complete, full

 

  1. The new cars have special features to give you the _____ fuel efficiency and get better mileage.

A. adverse          B. maximum    C. depict            D. hypocrite

 

  1. Explicit

A. boldly rude or disrespectful

B. to fill or overcome with horror or fear

C. fully or clearly expressed or demonstrated

D. act of putting up with something difficult or painful or that is a hardship

 

  1. Conviction

A. detour or distraction

B. sudden widespread disaster

C. a firm belief; accused of and found guilty of a crime

D. to speak or declare against

 

  1. Presumed

A. to take for granted; assume; suppose

B. something given special attention

C. sudden widespread disaster

D. difficult problem or situation

 

  1. Appalled

A. reasonable or expected thoughts; thoughts make sense

B. to take for granted; assume; suppose

C. a firm belief; accused of and found guilty of a crime

D. to fill or overcome with horror or fear

 

  1. Catastrophe

A. a firm belief; accused of and found guilty of a crime

B. to speak or declare against

C. sudden widespread disaster

D. state of confusion or disorder; lack of organization

 

  1. Insolent

A. detour or distraction

B. boldly rude or disrespectful

C. to fill or overcome with horror or fear

D. act of putting up with something difficult or painful or that is a hardship

 

  1. Diversion

A. sudden widespread disaster

B. difficult problem or situation

C. fully or clearly expressed or demonstrated

D. detour or distraction

 

  1. Chaos

A. a firm belief; accused of and found guilty of a crime

B. to take for granted; assume; suppose

C. state of confusion or disorder; lack of organization

D. to speak or declare against

 

  1. Logically

A. fully or clearly expressed or demonstrated

B. difficult problem or situation

C. sound that reflects many times as sound waves

D. reasonable or expected thoughts; thoughts make sense

 

  1. ______ is the knowledge, beliefs, customs, and values of a group of people.

A. history           B. pyramids      C. culture           D. archaeology

 

Answer Key:

  1. B

  2. C

  3. A

  4. B

  5. C

  6. C

  7. A

  8. D

  9. C

  10. B

  11. D

  12. C

  13. D

  14. C