English-Classifications-Workbook


This workbook contains worksheets on English - Classifications for Grade 1 Olympiad students. There are 4 worksheets with 80+ questions.
Pattern of questions : Circle the odd one out, Multiple choice questions…
 

Worksheet-1  Circle The Odd One Out

                                     

                                     

                                     

                                     

                                     

                                     

                                      

                                      

                                     

                                     

                                     

                                     

                                     

                                     

                                     

                                     

                                     

                                     

                                     

                                     

 

Answers

(1) ; (2) ; (3)  ; (4) ; (5) ; (6) (7) ; (8) ; (9) ; (10) ; (11) ; (12) ; (13) ; (14) ; (15) ; (16)  ; (17) ; (18) ; (19)  ; (20) ; (21)

 

Worksheet-2

  1. Select the item which does not belong to the group:

       A. Police car      B. Fire truck     C. Birdhouse     D. Ambulance

 

  1. Select the item which does not belong to the group:

       A. Car                 B. Airplane        C. Bike                D. Bucket

 

  1. Select the item which does not belong to the group:

       A. Truck             B. Tractor         C. Bus                 D. Aeroplane

 

  1. Select the item which does not belong to the group:

       A. Squid             B. Octopus        C. Manta ray     D. Spider

 

  1. Select the item which does not belong to the group:

       A. Table             B. Garden          C. Chair             D. Stool

 

  1. Select the item which does not belong to the group:

       A. Bowl               B. Cup                 C. Hoe                 D. Spoon

 

  1. Select the item which does not belong to the group:

       A. Ears               B. Nose               C. Legs                D. Eyes

 

  1. Select the item which does not belong to the group:

       A. Japan                                         B. Pacific Ocean

       C. Indian Ocean                           D. Atlantic Ocean

 

  1. Select the item which does not belong to the group:

       A. Lake               B. Sea                  C. Ocean            D. Sky

 

  1. Select the item which does not belong to the group:

       A. Pond               B. Chicks            C. Kitten             D. Puppies

 

  1. Select the item which does not belong to the group:

       A. Roots              B. Truck             C. Leaves           D. Stem

 

  1. Select the item which does not belong to the group:

       A. Elephant       B. Lion                C. Zebra             D. Parrot

 

  1. Select the item which does not belong to the group:

       A. Grandmother                           B. Cousin

       C. Coach                                         D. Grandfather

 

  1. Select the item which does not belong to the group:

       A. State             B. Country         C. City                D. Counting

 

  1. Select the item which does not belong to the group:

       A. Maths           B. Science           C. English          D. Study

 

Answers

(1)–C; (2)–D; (3)–D; (4)–D; (5)–B; (6)–C; (7)–B; (8)–A; (9)–D; (10)–A; (11)–B; (12)–D; (13)–C; (14)–D; (15)–D