Past Continuous Tenses-Worksheet-2

Past Continuous Tenses Worksheet-2

 

Fill in the blank/s with correct form of the verb/s.

  1. I started work at 9 o’clock and finished at 4.30. At 2.30 I______.

(A) have worked                              (B) was working

(C) am working                                (D) worked

 

  1. It ______when we went out.

(A) Is raining        (B) rained            (C) was raining    (D) rains

 

  1. I saw Anu and Aashu this morning. They ______ at the bus stop.

(A) are waiting                                 (B) were waiting

(C) have waited                               (D) wait

 

  1. Anvi _____ a sleep while she was reading.

(A) fell                  (B) fall                  (C) Is falling         (D) Was falling

 

  1. What ______ (you/do)when the phone _______ (ring)?

(A) were you doing – rang              (B) are you doing -rings

(C) have you done-has rung           (D) do you do-rings

 

  1. A: Was Anisha busy when you went ______ her?

       B: Yes, she _________ (study).

(A) to see-is studying                      (B) to see-was studying

(C) see-was studying                       (D) to see-has studied

 

  1. A: What time ________ (the van/arrive) this morning?

       B: It _________ (come) while I ________ (have) breakfast.

(A) did the van arrive came was having

(B) the van arrived was coming had

(C) did the van arrive was coming was having

(D) did the van arrive came had

 

  1. A: Was Anusha at work today?

       B: No, she _________ (not/go) to work. She was ill.

(A) doesn’t go                                  (B) is not going

(C) was not going                            (D) didn’t go

 

  1. How Fast _______ (you/drive) when the police ______ (stop) you?

(A) are you driving-stop                  (B) were you driving-stopped

(C) do you drive-stops                    (D) did you drive-stopped

 

  1. _______ (Your team/win) the football match yesterday?

(A) Did you team win                      (B) Did your team won

(C) Does your team win                  (D) Are your team winning

 

  1. We _________ (play) football. I ______ (kick) the ball and it _________ (hit) the window.

(A) played-kicked-hitted                 (B) were playing-kicked-hitted

(C) were playing-kicked-hit            (D) played-kicked-hit

 

  1. Jaya _________ (wear) a very nice jacket in yesterday’s party.

(A) wore                                           (B) was wearing

(C) is wearing                                   (D) has worn

 

  1. A: What _________ (you/do) at 2 o’clock this morning?

       B: I ____ asleep.

(A) are you doing-was                     (B) were you doing-was

(C) have you done-was                   (D) did you do-am

 

  1. I _________ (lose) my key last night.

(A) lost                 (B) was losing      (C) have lost        (D) lose

 

Answer Key:

(1)-(B); (2)-(C); (3)-(B); (4)-(A); (5)-(A); (6)-(B); (7)-(A); (8)-(D); (9)-(B); (10)-(A); (11)-(C); (12)-(B); (13)-(B); (14)-(A)