Housing and Clothing Worksheet-3

Housing and Clothing Worksheet-3

 

Multiple -Choice Question:

  1. Living in a dirty house can make us __________.

A. Healthy         B. Happy           C. ill

 

  1. _______ keeps the house free from germs.

A. Sunlight

B. Water

C. Car

 

  1. ______ and _____ air keeps us healthy.

A. Clean, fresh

B. Dirty, fresh

C. clean, sweet

 

  1. _______ in doors and windows stop the entry of insects such as mosquitoes and flies.

A. Wire nettings

B. Wire settings

C. Plastic wires

 

  1. Where should we throw the household wastes?

A. Kitchen         B. Dustbin         C. Neighbour’s house

 

  1. Dustbins should be kept __________.

A. Covered         B. Uncovered

 

  1. What should we use while mopping the floor?

A. Plant killer   B. Germ killer   C. Animal killer

 

  1. What do we need to cover our body and to keep us warm?

A. Hankerchief

B. Plants

C. Clothes

 

  1. The picture given above shows which type of man?

A. Modern man

B. Early man

C. Superman

 

  1. What are ropes and mats made up of?

A. Fibres

B. Wire nettings

C. Clothes

 

  1. Which of the following fibres are obtained from plants and animals?

A. Man- made fibres

B. Natural fibres

C. Synthetic fibres

 

  1. Which of the following fibres are made by people?

A. Man- made fibres

B. Natural fibres

 

  1. When it rains, we use raincoats and gumboots made of ______ material.

A. Plant              B. Watery          C. waterproof

 

  1. In very cold places, people wear clothes made of ________ to keep themselves warm.

A. Cotton           B. Fur                 C. Jute

 

Answer Key:

  1. C
  2. A
  3. A
  4. A
  5. B
  6. A
  7. B
  8. C
  9. B
  10. A
  11. B
  12. A
  13. C
  14. B