English Olympiad Grammar Worksheet-74

The Complete Course of Grammar Worksheet-74

 

  1. The girl _____ house is in the middle of the forest has never been to the city.

A. which             B. who                C. whom            D. whose

 

  1. Needle-shaped leaves of some plants help to _______ loss of water in areas where there is little rainfall.

A. prevent          B. avoid              C. avert              D. thwart

 

  1. The fire was _____ by the time the firemen arrived and the entire building was covered with smoke.

A. powerful       B. raging            C. wild                D. rampant

 

  1. Magicians who can do tricks and tell jokes are often held in high ____.

A. respect                                       B. admiration

C. favour                                         D. esteem

 

  1. Do you ________ to accompany me to the stable?

A. want                                           B. wants

C. have wanted                             D. has wanted

 

  1. My aunt tries her hand at oil painting when she is free. Choose a correct word/phrase for the underlined phrase.

A. tests out        B. goes for         C. keeps up        D. dabbles in

 

  1. We ______ for a picnic on Saturday.

A. shall go                                      B. were going

C. are about to go                         D. will have gone

 

  1. Besides bricks, wood and stone _____ also be used to build houses.

A. can                 B. may     

 

  1. The car was badly damaged in the accident _______ the driver managed to escape unscathed.

A. Since              B. Still                C. Unless           D. Although

 

  1. Arun is an _______. He likes to spend time with his friends whenever he is free.

A. extrovert       B. extraneous   C. introvert        D. intern

 

  1. Those who ______ in the fire were in the room where the explosion occurred.

A. perished        B. crumbled      C. decayed         D. extinguished

 

Answer Key:

(1)-D; (2)-A; (3)-B; (4)-D; (5)-A; (6)-D; (7)-A; (8)-A; (9)-B; (10)-A; (11)-A