Percentages Worksheet-4

Percentages Worksheet-4

 

  1. Of 120 students surveyed at the Central High School, 45% students said they want a career in medical science. How many students said they would choose medical science?

A. 54                   B. 50                   C. 45                   D. 75

 

  1. In a middle school, 66% percent of the students have cell phones. If there are 400 students in that school, how many students have cell phones?

A. 136                 B. 246                 C. 260                D. 264

 

  1. What is 75% of 60?

A. 50                   B. 45                   C. 25                   D. 30

 

  1. Which of the following is less than 47%?

A. 2/3                 B. 3/4                 C. 4/5                 D. 2/5

 

  1. If 4% of a number is 12, what is 8% of that number?

A. 6                     B. 36                   C. 24                   D. 16

 

  1. What percent of the shape is shaded?

A. 25%                B. 50%                C. 5%                   D. 20%

 

  1. Which figure shows 20% portion shaded?

A.                           B.

C.                          D.

 

  1. Karina was making a necklace for her friend Garima. In the necklace, she put 2 green beads after every 6 red beads. If she used 36 red beads, how many green beads did she use?

A. 6                      B. 12                    C. 9                     D. 18

 

  1. Which of the following is the greatest?

A. 0.70               B. 3/4                 C. 2/5                 D. 55%

 

  1. Which option shows the pair of equal ratios?

A. 27: 18 and 25: 10                     B. 4/9 and 28/42

C. 8/10 and 24/18                       D. 32: 80 and 14: 35

 

  1. A survey shows that 75 out of 300 people work for health services in a town. What percent of the people surveyed worked for health services?

A. 75%                B. 35%                C. 25%                D. 55%

 

  1. Find the missing number in the following proportion.

       15/24 = 30/x

A. 35                   B. 48                   C. 42                   D. 45

 

  1. Dayanand travels 32 kilometers in 4 hours. Find the unit rate of kilometers per hour in the above statement.

A. 6 kilometers                             B. 28 kilometers

C. 12 kilometers                            D. 8 kilometers

 

  1. Complete the unit rate.

       8.48 : 4 = __ : 1

A. 2.22               B. 4.12                C. 2.12                D. 1.34

 

  1. Which option shows 1:100 as a percent?

A. 100%             B. 1%                   C. 10%                D. 0.1%

 

Answer Key:

(11)-A; (12)-D; (13)-B; (14)-D; (15)-C; (16)-B; (17)-C; (18)-B; (19)-B; (20)-D; (21)-C; (22)-B; (23)-D; (24)-C; (25)-B