Prepositions Worksheet-17

Prepositions Worksheet-17

 

  1. I'll probably go ………. the bus.

A. in                    B. with                C. from               D. on

 

  1. The helicopter hovered …………. us.

A. on                   B. under             C. over                D. below

 

  1. Flags waved …………. our heads.

A. on                   B. under             C. over                D. below

 

  1. …………the door was a sign saying, 'Mind your head'.

A. at                    B. in                     C. above             D. below

 

  1. We put a rug ……….. him.

A. above             B. over                C. below             D. under

 

  1. He lives ………….. the mountains.

A. above             B. over                C. below             D. under

 

  1. There is a bridge ……….. the river.

A. above             B. over                C. below             D. under

 

  1. A grey mist hung ………… the fields.

A. above             B. over                C. below             D. under

 

  1. I saw the helicopter fly out ………… the water, near the fishing boat.

A. above             B. over                C. below             D. under

 

  1. The castle sat in the mountains ………… the town.

A. above             B. over                C. below             D. under

 

  1. The passengers couldn't see the sun, as it was right …………… the plane.

A. above             B. over                C. below             D. under

 

  1. They climbed ………… the fence.

A. on                   B. to                     C. over                D. up

 

  1. He leaned …… to see what I had written.

A. over                B. from               C. on                   D. Nothing is required

 

  1. I knocked …………a glass of water.

A. over                B. at                     C. from               D. in

 

  1. The baby is learning to roll …….

A. over                B. in                     C. from               D. with

 

  1. She moved …………. to make room for them.

A. from               B. over                C. with                D. by

 

  1. Would you come …………. here for minute?

A. till                   B. from               C. to                    D. over

 

  1. I know you have the key. Hand it …………, please.

A. over                                             B. for

C. Nothing is required                 D. to

 

  1. We lay on our backs and looked at the clouds ……….

A. over                B. below             C. above             D. under

 

  1. Some children are fascinated by the moon and the stars ……...

A. over                B. more              C. above             D. under

 

Answer Key:

  1. D

  2. C

  3. C

  4. C

  5. B

  6. B

  7. B

  8. B

  9. B

  10. A

  11. B

  12. C

  13. A

  14. A

  15. A

  16. B

  17. D

  18. A

  19. C

  20. C