Prepositions Worksheet-10

Prepositions Worksheet-10

 

  1. _______ the time that I was in Paris, I only once saw the River Seine.

A. for                  B. over                C. on                   D. in

 

  1. Mrs Sharma came into our classroom ________ a math test.

A. during           B. over                C. on                   D. for

 

  1. The President made the speech ______ a visit to Mumbai.

A. during           B. over                C. on                   D. for

 

  1. No-one was allowed to leave the ship _____ its time in port.

A. during           B. over                C. on                   D. for

 

  1. We had enough firewood to keep us warm during the winter.

A. during           B. Over               C. on                   D. for

 

  1. Weather conditions have been improving ______ the past few days.

A. from               B. over                C. in                    D. for

 

  1. She sneezed ________ the performance.

A. during           B. over                C. in                    D. for

 

  1. ______ a pause in the conversation, she left the room.

A. during           B. over                C. in                    D. for

 

  1. I rented a house _______my holidays.

A. for                  B. while              C. during           D. over

 

  1. You can only come in _______ a few minutes.

A. for                  B. while              C. during           D. over

 

  1. I felt ill _______ a couple of days, but was fine after that.

A. for                  B. while              C. during           D. over

 

  1. About ten of us were taken ill ______ a party we were at in Delhi.

A. for                  B. while              C. during           D. over

 

  1. You will get plenty of practical experience ______ the training period.

A. for                  B. while              C. during           D. over

 

  1. He asked ______ Rs.500.  

A. to                                                 B. for

C. at                                                 D. None of these

 

  1.   I paid Rs.100 ________ it.

A. to                                                 B. for

C. at                                                 D. None of these

 

  1. I bought one bag _______ Anu.

A. for                                               B. to

C. at                                                 D. None of these

 

  1. They worked ________ five to ten

A. from               B. for                  C. at                    D. during

 

  1. We didn't get home ________ 2 a.m.

A. by                             B. till                   C. on                   D. at

 

  1. He usually pays me on Friday but last week he didn't pay me ________ the following Monday.

A. till                   B. on                   C. in                    D. from

 

Answer Key:

  1. A

  2. A

  3. A

  4. A

  5. A

  6. B

  7. A

  8. A

  9. A

  10. A

  11. A

  12. C

  13. C

  14. B

  15. B

  16. A

  17. A

  18. B

  19. A