Fractions Worksheet-14

Fractions Worksheet-14

 

  1. Which fraction shows 80/128 in simplest form?

A. 10/16             B. 5/16               C. 5/8                 D. 12/16

 

  1. Which number should go in the box to make the following number sentence TRUE?

A. 5                      B. 6                     C. 7                      D. 9

 

  1. Which is greatest?

A.                B.                C.                D.

 

  1. Rita planted trees in the seven and nine-tenths feet of her backyard. Which of the following shows that fraction written in numerals?

A. 79 feet           B. 9.7 feet          C. 7.9 feet          D. 0.79 feet

 

A. 2(5/12)                   B. 1(4/13)          C. 1(5/12)          D. 3(5/12)

 

  1. Which mixed fraction is the greatest?

A. 11(2/7)          B. 9(3/5)            C. 11(2/3)          D. 8(7/9)

 

  1. Which fraction represents point "A" on the following number line?

A. 2/7                 B. 3/5                 C. 3/7                 D. 4/7

 

  1. Sum of (7/12), (12/12), (8/12) is:

A. 26/12             B. 19/12             C. 27/12             D. 23/12

 

  1. A badminton player won 6 games and lost 4. The fraction of the games he won is:

A. 6/4                 B. 4/6                 C. 6/10               D. 5/10

 

  1. Samir, Krish, Nishi, Keshav, Rita, Maria each shared an equal part of a 4 feet long ribbon. What length of ribbon did each one get?

A. 1/3 feet          B. 1/4 feet          C. 3/4 feet         D. 2/3 feet

 

A. 1/2                  B. 1/4                  C. 1/7                  D. 2

 

Answer Key:

1. (c); 2. (c); 3. (b); 4. (c); 5. (c); 6. (c); 7. (c); 8. (c); 9. (c); 10. (d); 11. (a)